Pizza med parmaskinke og pinjekjerner

Pizza med parmaskinke og pinjekjerner

En av våre favoritter med rød pizzasaus eller hvit, revet ost (eller mozzarella), parmaskinke (kan erstattes av annen god skinke som ikke er for salt), ristede pinjekjerner, ruccola, god olivenolje og skiver av parmesan.

Kilde: Jan Vardøen - "Ekte italiensk pizza"

Pepperpizza

Ingredienser

  • Pizzabunn
  • Parmaskinke (1 skive eller 2)
  • Revet ost
  • Parmesan
  • Pinjekjerner
  • Ruccola
  • God olivenolje
Forberedelser

  1. Riv passende mengde med ost (helst ost med litt smak, eksempelvis ridderost/port salut). Alternativt kan du benytte god mozzarella (helst bøffel) som du har tørket og skjært opp i skiver
  2. Skjær opp parmesan i tynne skiver (trenger ikke mange skiver)
  3. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne

Tilberedning

  1. Kjevl ut pizzabunn, eller bruk hendene hvis du er så god
  2. Stryk på et passende lag pizzasaus
  3. Stek pizzaen på full varme i 2-3 minutter eller til pizzabunnen har fått en fin stekeskorpe
  4. Legg på biter av parmaskinken
  5. Dryss på pinjekjerner
  6. Legg på biter av parmesan
  7. Legg på passende mengde ruccola salat
  8. Til slutt risler du over litt god olivenolje før du serverer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *