Pizza med kjøttdeig, bacon og rødløk

Dette er en oppskrift jeg for noen år siden fant på nettet i forbindelse med kåring av verdens beste pizza. Her kan du velge om  du vil steke bacon og karbonadedeig (foretrekker det fremfor kjøttdeig) på forhånd eller legge rett på pizzaen. Du kan ta den enda lenger ut ved å lage din egen kjøttdeig.

Uansett skal ikke rød løken has på før pizzaen er ferdigstekt.

Anbefaler pizzasausen til Andreas Viestad.

Oppskriften er nok til ca. 2 pizzaer.

 

Pizza med kjøttdeig

Ingredienser

  • Pizzabunn til 2 pizzaer
  • Pizzasaus
  • 1 rødløk
  • Karbonadedeig (passende mengde avhengig av antall pizzaer)
  • 1 pakke bacon
  • 300 gram ost (helst ridderost eller port salut), men her står du fritt å velge det du liker
Forberedelse

  1. Skjær passende mengde bacon i mindre biter. Jeg bruker å la baconet bli rom temperert før starter stekingen
  2. Stek baconet på svak varme og legg på et fat (legg gjerne på tørkepapir for å renne av før du legger baconet på et fat)
  3. Ta en passende mengde kjøttdeig (karbonadedeig) og stek det i en stekepanne og legg i en bolle. Hvis du ønsker det, så kan du legge på rå kjøttdeig direkte på pizzaen. 
  4. Riv osten og legg i en bolle (hvis du ikke heller foretrekker ferdig revet ost)
  5. Kutt en rødløk i passende store skiver (jeg bruker å dele rødløken, skjære 3 parallelle spor på lang og skjære tynne skiver på tvers) og legg i en bolle
  6. Klargjør pizzadeigen
  7. Ta frem pizzasausen du sannsynligvis allerede har laget

Tilberedning

  1. Kjevl ut pizzabunn, eller bruk hendene hvis du er så god
  2. Fordel pizzasaus utover bunnen og dryss over revet ost
  3. Legg på kjøttdeigen i passende store klatter jevnt utover pizzaen
  4. Legg en baconskiver oppå hver klatt med kjøttdeig
  5. Stek pizzaen (avhengig av hva du benytter) på sterk varme til bunnen er sprø og fin
  6. Legg på en passende mengde rødløk og server

One response to “Pizza med kjøttdeig, bacon og rødløk”

  1. Eirik sier:

    Denne kan anbefales. Viktig med rødløk på ETTER steking. Skjær høvelig tynne ringer med rødløken, sånn at ikke løken får for stor dominans. Veldig godt.

    Takk for oppskriften Roy Hanssen ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *