Blackened svinefilet

Denne oppskriften kom jeg over i en brosjyre for svinefilet for mange herrens år siden. Jeg har rotet bort den opprinnelige oppskriften, men fant den igjen på nettet. Svinefileten rulles i krydder så den er helt dekket av dette før den grilles. Krydderet blir svart under grilling, derav navnet.

Jeg har kombinert denne med kantarellsaus, ovnsstekte poteter og grillet asparges (eller aspargestopper). Denne retten er perfekt å tilberede når du har vært i soppskogen og kommet hjem med en kurv full av deilige kantareller. Har du ikke vært i soppskogen så får du dra å kjøpe soppen på butikken. Det er selvfølgelig valgfritt å velge en annen type sopp hvis man ønsker det.

Hvis man i tillegg har en god rødvin som matcher denne grillmaten, så setter man en ekstra spiss på det hele.

Referanse: Matprat.

Blackened svinefilet

Ingredienser

  • 800 gram indrefilet eller ytrefilet av svin
  • 2 ss pepper
  • 2 ss peppermiks
  • 2 ss paprikapulver
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 ts salt
Forberedelser (F)

  1. Putt pepperkorn (du bruker selvfølgelig hele pepperkorn?) i en morter sammen med saltet (regner vel med at du benytter flaksalt (eksempelvis Maldon) ) og støt til pulver
  2. Tilsett peppermix, paprikapulver og chilipulver og bland godt
  3. Legg krydderblandingen på en flat tallerken og rull fileen i krydderet slik at alle sider dekkes. 

Tilberedning

  1. Varm opp grillen (jeg benytter gassgrill) og grill svinefileten på middels varme i ca. 20 minutter avhengig av størrelsen. Ønsker du å benytte steketermometer, så skal temperaturen være 68-70 grader hvis du ønsker en lett rosa kjerne. Vil du ha den gjennomstekt, så bør den være på 76 grader i kjernen (husk at temperaturen stiger noen grader etter at du har tatt fileten av grillen
  2. La kjøttet ligge å hvile i minst 10 minutter. Mens du venter, så kan du tilberede ferdig soppsausen

One response to “Blackened svinefilet”

  1. Blackened svinefilet er en fantastisk god rett som vi har laget flere ganger. Vintips: En rød Tamaral fra Ribera del Duero. Tamaral har en kompleks og smaksrik pepper karakter som passer utmerket til denne retten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *