Før jeg flyttet nordover og fortsatt arbeidet på Fornebu, fikk jeg tips om at en kollega hadde en kone som reiste rundt og holdt Indisk matkurs. Det ble til at min seksjon, i stedet for å gå ut på restaurant og innta en bedre middag, meldte oss på matkurs med Niru Kumra. Vi hadde en uforglemmelig aften og lærte om mange spennende kryddere og smaker. Etter kurset gikk jeg til anskaffelse av boken "Indisk mat på norske fat" og har hatt stor glede av denne ved mange anledninger.
Oppskriftene krever at du har et godt sortiment med krydder. Selv om det kan være mye ukjent, så får du tak i det meste på asiatiske butikker. Her har du mange valgmuligheter når det gjelder tilbehør. Jeg har servert denne retten sammen med basmatiris, gramlinser, gulrotraita og mangochutney. Det er klart det tar litt tid å lage denne med tilbehøret jeg anbefaler, men det er absolutt verdt det. Mye av dette kan forberedes en god stund i forveien.
Hvis du ønsker å få mer kjennskap til hva Niru steller med i dag, gå inn på Masalamagic sin hjemmeside.
Referanse - "Indisk mat på norske fat" av Niro Kumra