Pizza med gorgonzola og løk

Jeg er helt enig når Andreas Viestad skriver at han tror dette er hans favoritt. Dette har også blitt min favoritt.  Husk at pizzabunnen skal være så tynn som mulig og at det ikke skal være for mye fyll på hver pizza. Anbefaler pizzasausen til Andreas Viestad.

Blåmuggosten tåler ikke varme så godt, så den legger jeg på etter at pizzaen er stekt.

Oppskriften er nok til ca. 2 pizzaer. 

Kilde: "Det beste jeg vet" - Andreas Viestad

 

Pizza med gorgonzola og løk

Ingredienser

  • Pizzabunn til 2 pizzaer
  • Pizzasaus
  • 100 gram kokt skinke (ikke sikkert du trenger så mye)
  • 1 løk
  • 300 gram ost (helst ridderost eller port salut), men her står du fritt å velge det du liker
  • 1/2 teskje tørket oregano (eller en teskje fersk hvis du har det for hånden)
  • Noen skiver med gorgonzola (picante) eller en tilsvarende blåmuggost hvis du har det for hånden
  • Olivenolje (gjerne en god jomfruolje)
Forberedelse

  1. Klargjør pizzadeigen
  2. Ta frem pizzasausen du sannsynligvis allerede har laget
  3. Ta ut blåmuggosen (gorgonzolaen eller annen god ost) fra kjøleskapet
  4. Skjær kokt skinke i tynne skiver og legg i en liten bolle
  5. Skjær løk i tynne ringer og legg i en bolle
  6. Riv osten og legg i en bolle
  7. Finn frem tørket oregano og en flaske med  god olivenolje

Tilberedning

  1. Kjevl ut pizzabunn, eller bruk hendene hvis du er så god
  2. Fordel pizzasaus utover bunnen og legg på løk i en passende mengde
  3. Dryss over revet ost og legg på skinkeskivene (en passende mengde)
  4. Dryss på oregano
  5. Stek pizzaen (avhengig av hva du benytter) på sterk varme til bunnen er sprø og fin
  6. Legg på tynne skiver av gorgonzolaen (eller en annen blåmuggost) og avslutt med å rinsle over litt god olivenolje