Tacos med kjøtt og chili (Tacos de carne con chile)

En nydelig tacorett som er langt unna det man vanligvis forbinder med en fredagstaco. Den krever en del arbeid og den største utfordringen blir å skaffe de spesielle chili'ene. Noe kan du skaffe på butikker med stort vareutvalg (har funnet noe på Meny).

Jeg har gått til det skrittet å bestille fra www.amazon.co.uk.

Dette er en oppskrift som gir 8-10 porsjoner.

Kilde: Malin Erikson - "Taco som i Mexico"

Tacokylling

Ingredienser

  • 1 kg høyrygg
  • 3 chipotlechilier
  • 1 anchochili
  • 2 guajillochilier
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss maisolje
  • 1 ss spisskummin (hele)
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning
  • 1/2 ss hvetemel
  • 1 liten flaske med øl (gjerne en lagertype)
  • 6 dl kjøttkraft (buljong)
Forberedelser (F)

  1. Skjær kjøttet i 3×3 cm store biter og legg i en bolle
  2. Fjern stilkene på chiliene og rist på begge sider i en god varm og tørr stekepanne og legg e på et fat eller i en bolle
  3. Fjern skallet på hvitløksfeddene og legg i en liten skål
  4. Støt koriander og spisskummen i en morter, legg i en skål sammen med oregano og salt

Tilberedning

  1. Finn frem en jerngryte eller en stor tykkbunnet kjele. Varm opp oljen og brun kjøttet (F1) sammen med hvitløken (F3)
  2. Tilsett chiliene (F2), krydder (F4) og honningen
  3. Sikt over hvetemelet, tilsett ølet og kjøttkraften (buljongen) slik at kjøttet er helt dekket av væsken
  4. Kok opp og la det småkoke under lokk til kjøttet begynner å falle fra hverandre (omkring 3 timer). Rør om en gang iblant

Server kjøttblandingen sammen med tortilla, salsa på ristede tomater, jalapeñorelish og syltet rødløk.

Kilde: Malin Erikson – «Taco som i Mexico«