Tacos med jalapeñogratinert laks (Salmon gratinado con jalapeño)

Oppskriften er for 4 porsjoner og serveres med hakket limebåter, varme tortillalefser og salsa på ristede tomater.

Kilde: Malin Erikson - "Taco som i Mexico".

Tacos med jalapeñomarinert laks

Ingredienser

  • 500 g lakseside med skinn
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 jalapeñochili
  • 1 dl finrevet parmesanost
  • 1 dl majones
  • 1/2 ts salt
  • 1 neve fersk koriander
Tilberedning

  1. Finhakk hvitløken og jalapeñochilien og bland sammen med osten, majonesen og saltet til en jevn røre i en bolle
  2. Smør røren over kjøttsiden av laksen i et jevnt lag
  3. Hvis du benytter grill, legg laksen med skinnsiden ned på grillristen og grill over middels sterk varme til laksen har oppnådd en middeltemperatur på 50-55 grader (ca. 15 minutter). Hvis du benytter stekeovn, stek laksen i ca. 5 minutter på 200 grader (eller 180 grader varmluft)
  4. Dryss koriander over laksen