Som nevnt i den fantastiske kokeboken "Tacos som i Mexico", så er dette nasjonalretten i Mexico i følge mange.
Den har svært mange ingredienser, men er verdt et forsøk. Den kan også serveres til ris, men her bruker vi tortillas.
Utfordringen her er chilien. Hvis du ikke har en butikk i nærheten som fører slike varer, så er nettet greit å ty til Amazon (England) og søke på aktuell chili. Det finnes også mange spennende pakker med forskjellige chilier.
Kilde: Malin Erikson - "Taco som i Mexico"
Forberedelser (F)
Gjør klar kyllingkraften og hold denne varm
Stek chiliene i omlag 30 sekunder på hver side i noe av maisoljen. Pass på at de ikke blir brent
Fjern stilkene og stilkefestene på chilien og legg i en bolle
Hell over den varme kyllingkraften og la det hele stå i 30 minutter
Hakk løk, hvitløk og tomater og legg i bolle sammen med svisker og rosiner
Mal nelliken og legg i en bolle sammen med oregano, merian og timian
Legg mandler, pekannøtter og peanøtter i en bolle
Hakk sjokoladen og legg i en liten bolle
Varm opp en stekepanne på middels varme og rist sesamfrøene. Spar disse til serveringen
Tilberedning
Kjør kyllingkraften og chiliene (F4) til en glatt masse i en kjøkkenmaskin (la kjøkkenmaskinen stå med massen i)
Stek løk, hvitløk, tomater, svisker og rosiner (F5) noen minuter i en del av maisoljen
Rør inn krydderet (F6) og hell blandingen i kjøkkenmaskinen og kjør til alt får en glatt konsistens (la fortsatt massen være i kjøkkenmaskinen)
Rist mandler og nøtter (F7) i en tørr stekepanne til de begynner å få farge og hell i kjøkkenmaskinen og kjør alt til en glatt konsistens
Brun kyllingkjøttet i en støpejernsgryte (eller stor tykkbunnet kjele) på begge sider i resten av maisoljen
Tilsett blandingen fra kjøkkenmaskinen pluss vannet (3 dl) og la det hele småkoke til kyllingkjøttet er mørt (tar ca 1,5 time)
Hell av væsken og ta vare på denne
Riv kyllingkjøttet i strimler ved hjelp av to gafler og hell vesken tilbake
La retten koke uten lokk til det meste av væsken har kokt bort