Tacos med adobokylling (Tacos de adobo)

Nok en nydelig tacorett jeg har funnet i boken til Malin Erikson. Denne boken er en must for elskere av autentisk meksikansk mat. Adobo er en smaksrik, kraftig saus som også kan benyttes til marinering, noe denne retten bygger på. Sausen er også tilgjengelig som hermetisk vare, men er nok ikke så lett tilgjengelig. Den krever en del arbeid og den største utfordringen blir å skaffe de spesielle chili'ene. Noe kan du skaffe på butikker med stort vareutvalg (har funnet noe på Meny).

Jeg har gått til det skrittet å bestille fra www.amazon.co.uk.

Dette er en oppskrift som gir 4 porsjoner og serveres med varme tortillabrød, Mango- og habonerosalsa, salsa på ristede tomater, avokado i skiver og frisk hakket koriander.

Kilde: Malin Erikson - "Taco som i Mexico"

Tacos de adobo

Ingredienser

  • 400 gram kyllingfileter (bryst eller lår)
  • 1 anchochili
  • 1 hel chipotlechili
  • 1/2 salatløk (eller 1 rødløk hvis det utenom sesong)
  • 2 ss maisolje
  • 1 ts spisskummin (hele)
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 grønn jalapeñochili
  • 1/2 ts malt kanel
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts revet appelsinskall
  • 1-2 økologiske appelsiner
  • 2-3 sitroner
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss tomatpurè
  • 2 ss solsikkeolje
  • Kokende vann
  • Maisolje til steking
  • 1 avokado
  • 2-3 ss hakket frisk koriander
Forberedelser (F)

  1. Ha i 2-3 dl vann i kjele og kok opp
  2. Varm opp stekepanne med maisolje
  3. Fjern stilkene og stilkefestene på chiliene og fres dem kjapt i stekepannen (pass på at de ikke blir brente)
  4. Legg chiliene i en bolle og hell på det kokende vannet til du dekker chilien. Legg på en skål eller tallerken for å sikre at chilien er under vann. La chilien trekke i minst 30 minutter
  5. Rist spisskummen i en tør varm stekepanne og knus disse i en morter
  6. Finn frem en blender eller stavmikser med blandingsbeger og legg i chilien pluss 1 dl av bløtleggingsvannet 
  7. Kjør til en glatt konsistens
  8. Hakk salatløken (eller rødløken), hvitløken og jalapeñochilien og legg i chiliblandingen
  9. Ha i spisskummen, kanel, salt, tørket oregano, tomatpuré, 2 ss solsikkeolje og hvitvinseddik i blandingen
  10. Rasp av ca. 1 ts appelsinskallet på appelsinen og ha i blandingen
  11. Press ut saften av appelsinen og ha i 1/2 dl i blandingen
  12. Press ut saften av sitronene til du får ca 1 dl sitronsaft og ha i blandingen og kjør til alt er jevnt blandet
  13. Legg kyllingfileten i en bolle (eller i en plastpose) og hell over marinaden og se til at all kylling er dekket
  14. La stå i kjøleskap i minst 3 timer (gjerne natten over)

Tilberedning

  1. Ta kyllingen ut av marinaden og grill filetene inntil du oppnår en middeltemperatur på 68 grader (bruk steketermometer). Alternativt kan du frese kyllingfiletene i en varm stekepanne med maisolje og ettersteke i en stekeovn på 200 grader til ønsket middeltemperatur er oppnådd
  2. La kyllingfiletene hvile i noen minutter før du skjærer dem jevne skiver
  3. Hakk koriander og legg i en bolle
  4. Del avokadoen i 2, ta ut steinen og ta av skallet
  5. Skjær avokadoen i passende tynne skiver
  6. Legg varme nystekte hvetetortillaer (du jukser vel ikke med ferdiglagde tortillaer fra supermarkedet?) på et brett og legg på avokadoskiver, salsa på ristede tomater, mango- og habanerosalsa på hver enkelt tortilla
  7. Dryss til slutt koriander over hver taco til slutt og server. Dette blir godt!

Hvis du ønsker det, så kan du også sette frem et glass med syltet rødløk hvis du tilfeldigvis har dette stående i kjøleskapet.

Kilde: Malin Erikson – «Taco som i Mexico«

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *